Τηλεφωνικές παραγγελίες 2102202196
Δευ - Τετ - Σάβ: 10:00 - 17:00 | Τρί - Πέμ - Παρ: 10:00 - 21:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 69,00 €
Για τα 5 πρώτα κιλά

Κάντο μόνος σου! Πώς θα κερώσεις πέδιλα του Ski!


Κάντο μόνος σου! Κέρωσε τα πέδιλα σου ή το σανίδι  στο σπίτι σου γρήγορα και οικονομικά. Αναλυτικές οδηγίες και βίντεο της SWIX.

 Θα χρειαστείς:

 1. Μια σταθερή βάση για να δουλέψεις με ασφάλεια
 2. Διαλυτικό Βάσης Swix Ι64 Base Cleaner liquid 500 ml
 3. Ένα καθαρό πανί για να περάσεις το διαλυτικό (προτίμησε ύφασαμ που δεν αφήνει χνούδι)
 4. Δεύτερο καθαρό πανί για να καθαρίσεις υπολείμματα από το κερί πάλι προτίμησε υλικό που δεν αφήνει χνούδι.
 5. Βούρτσα Νάιλον T061Β Swix Brush rectangular white
 6. Βούρτσα Χαλκού T0162B Swix Brush rect. medium Bronze
 7. Σίδερο κερώματος Swix T77 Waxing Iron Economy 220V(μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα παλιό σίδερο οικιακής χρήσης. Θα σε δυσκολέψουν οι τρύπες που έχει για τον ατμό και φυσικά θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις χωρίς τη χρήση του ατμού. Σημαντικό να έχει και ένδειξη θερμοκρασίας)
 8. Ξύστρα Plexi Scarper Swix (με αυτή την ξύστρα θα μπορέσεις να δουλέψεις πάνω στα πέδιλα ή στο σανίδι με ασφάλεια ακόμα κι αν δεν κάνει κέρωμα για πρώτη φορά)
 9. Ατσάλινη Ξύστρα Steel Scarper Swix (εδώ θα πρέπει να είσαι έμπειρος για να δουλέψεις χωρίς να κάνεις ζημιά.)
 10. Ακονιστήρι Swix T408 Sharpener plexi 40mm(για να έχεις τις ακμές στις ξύστρες σου καλά και σωστά ακονισμένες)
 11. Κερί SWIX CH10X Yellow Glige Wax 60 gr
 12. Κερί SWIX CH7X Violet Glige Wax 60 gr
 13. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα universal κερί. Θα το βρεις σε συσκευασία αλλά στην αγορά το ονομάζουν χύμα. Είναι πιο οικονομικό.
 14. Ένα σφουγγάρι με σκληρή τη μία πλευρά (αυτό που πλένουμε τα πιάτα έχει μια σκληρή πλευρά σε πράσινο χρώμα εννοείται καινούργιο και καθαρό)

Και τώρα θα αναρωτιέσαι, πιθανόν θα μονολογείς, ίσως και να βρίζεις…Με όλα αυτά τα υλικά που θα χρειαστεί να αγοράσω γιατί να μην πάω να το δώσω έξω να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο; Έχω 2 βασικούς λόγους που πιστεύω ότι θα σε πείσουν.

Πρώτον το κόστος των υλικών θα σου βγάλει πολλά κερώματα…δεν ξέρω να σου πω αριθμό αλλά σίγουρα θα κάνεις αρκετά.(Ναι θα κάνουν και οι φίλοι σου και έτσι μπορείς να μοιραστείς το κόστος των υλικών.)

Δεύτερον έχεις τη χαρά να περιποιηθείς τα πέδιλα σου ή το σανίδι σου μόνος η μόνη σου και να ευχαριστηθείς την κατάβαση σου με κέρωμα φτιαγμένο από τα δικά σου χέρια!

Σε έπεισα; Τότε διάβασε με προσοχή τις οδηγίες που ακολουθούν και δες και το βίντεο. Εννοείται πως είμαστε εδώ για να σου λύσουμε τυχόν απορίες!

Οδηγίες:

Μαζεύεις τα φρένα έτσι ώστε να έρθουν παράλληλα με τα πέδιλα και να μπορείς να δουλέψεις με άνεση. Το ίδιο θα κάνεις και στο snowboard με τις δέστρες. Σταθεροποιείς τα πέδιλα ή το σανίδι σου σε ένα τραπέζι (αν έχεις βάση ακόμα καλύτερα)

Ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στο σίδερο με βάση τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία του κεριού που αγόρασες.

Βήμα 1: Καθαρίζεις με το Διαλυτικό Βάσης Swix Ι64 Base Cleaner liquid 500 ml τη βάση που θέλεις να κερώσεις με ένα στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί.  Μην το παραλείψεις για οικονομία είναι πολύ βασικό στάδιο. Καθαρίζει τους πόρους του υλικού και βοηθάει να εισχωρήσει καλύτερα το κερί.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δουλεύεις με μία κατεύθυνση. Ξεκινάς πάντα από μπροστά(μύτη) και καταλήγεις στην ουρά.

Βήμα 2: Με τη Βούρτσα Χαλκού T0162B Swix Brush rect. medium Bronze καθαρίζεις με κίνηση πάντα από μπροστά προς τα πίσω στην επιφάνεια που θέλεις να δουλέψεις.(2-3 βουρτσίσματα είναι αρκετά). Την κίνηση θα την δεις καλύτερα στο βίντεο.

Βήμα 3: Τοποθετείς το Κερί SWIX CH10X Yellow Glige Wax που επιθυμείς πάνω στο Σίδερο κερώματος Swix T77 Waxing Iron Economy 220V και περνάς κατά μήκος του πέδιλου από μπροστά (μύτη) μέχρι πίσω (ουρά) σχηματίζοντας συνεχόμενα S (ζιγκ ζαγκ). Ένα πέρασμα.

Τώρα θέλω την προσοχή σου! Το μυστικό για να μην κάνεις ζημιά είναι να περάσεις το σίδερο με συνεχόμενη και σταθερή κίνηση χωρίς να το σηκώσεις από μπροστά μέχρι πίσω. (Σε αντίθετη περίπτωση θα κάψεις την επιφάνεια ή θα δημιουργηθούν φουσκάλες) Ένα πέρασμα.

Η βάση σου τώρα θα είναι ζεστή. Ακονίζεις τη Ξύστρα Plexi Scarper Swix στο Ακονιστήρι Swix T408 Sharpener plexi 40mm(για να έχεις τις ακμές της ξύστρας σου καλά και σωστά ακονισμένες) Η κίνηση θα είναι πάλι από μπροστά προς τα πίσω για να αφαιρείς το κερί. (2-3 περάσματα είναι αρκετά)

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ξύστρα από Plexiglas γιατί είναι πιο εύχρηστη και συγχωρεί λάθη σε σχέση με την ατσάλινη που απαιτεί περισσότερη εμπειρία.

Βήμα 4: Με τη Βούρτσα Χαλκού T0162B Swix Brush rect. medium Bronze καθαρίζεις με κίνηση πάντα από μπροστά προς τα πίσω τη βάση του πέδιλου ή του σανιδιού σου. Στόχος είναι να αφαιρέσεις όσο περισσότερο κερί έχει μείνει στην  επιφάνεια (2-3 βουρτσίσματα είναι αρκετά). Την κίνηση θα τη δεις καλύτερα στο βίντεο.

Καθαρίζεις την επιφάνεια με σφουγγαράκι οικιακής χρήσης από την σκληρή του πλευρά με την ίδια κίνηση που έχω προαναφέρει από μπροστά(μύτη)-πίσω(ουρά).

Έπειτα με ένα καθαρό και στεγνό πανί το σκουπίζεις. (Προτίμησε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι)

Βήμα 5: Επαναλαμβάνεις το Βήμα 3 χρησιμοποιώντας το Κερί SWIX CH7X Violet Glige Wax.  Το αφήνεις για τουλάχιστον 15 λεπτά να απορροφηθεί και μετά επαναλαμβάνεις το Βήμα 4 μέχρι το στάδιο με το σφουγγαράκι. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτό το βήμα προσθέτεις και τον καθαρισμό από υπολείμματα κεριού που σου έπεσαν στα μαχαίρια με την ξύστρα. Πάντα με προσοχή!

Βήμα 6:  Με τη Βούρτσα Νάιλον T061Β Swix Brush rectangular white βουρτσίζεις καλά 2-3 φορές τη βάση σου για να απομακρύνεις τα τελευταία υπολείμματα και να λειάνεις την επιφάνεια. 

Με πανί που δεν αφήνει χνούδι καθαρίζεις μέχρι να γυαλίσει η επιφάνεια που δούλεψες.

Tips: Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το χύμα κερί μπορείς να κάνεις το Βήμα 5 με το ίδιο κερί.

Αν πιστεύεις ότι το έχεις και θέλεις να ασχοληθείς ακολούθησε πιστά τις οδηγίες σε συνδυασμό με το βίντεο.

 

 

Το κείμενο αποτελεί μεταφορά των οδηγιών που βλέπεις στο βίντεο της SWIX.

 

Ελπίζουμε να σου φανεί χρήσιμο!

Καλές καταβάσεις!

Freerider

Επιμέλεια Κειμένου

Κυριακού Τόνια