Τηλεφωνικές παραγγελίες 2102202196
Δευ - Τετ - Σάβ: 10:00 - 17:00 | Τρί - Πέμ - Παρ: 10:00 - 21:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 69,00 €
Για τα 5 πρώτα κιλά

Οδηγίες χρήσης Αυτοφούσκωτου Στρώματος με βαλβίδα Airflow Control Valve Outwell


Οι οδηγίες αυτές θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε αλλά και να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το αυτοφούσκωτο στρώμα σας. Συνιστούμε πριν το χρησιμοποιήσετε στις διακοπές σας να μην παραλείψετε να κάνετε έναν έλεγχο στο σπίτι σας. Φουσκώστε το στρώμα με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ. Αν υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα θα το εντοπίσετε και στις διακοπές σας δε θα βρεθείτε χωρίς στρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αυτοφούσκωτα στρώματα δεν τα χρησιμοποιούμε στη θάλασσα. Δεν αφήνουμε παιδιά ή ζωάκια να χοροπηδάνε πάνω. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για στρώμα αέρος.  Επίσης είναι απαραίτητο να ελέγξουμε και να καθαρίσουμε το σημείο που θα το βάλουμε για να απομακρύνουμε μικρές πέτρες που μπορεί να το τρυπήσουν.ΘΕΣΗ / ΣΧΗΜΑ Α

IFLATION/ΦΟΥΣΚΩΜΑ: Σε αυτή τη θέση ο αέρας εισέρχεται με ευκολία στο στρώμα. Η βαλβίδα είναι σχεδιασμένη κατάλληλα για να φουσκώνει γρήγορα διογκώνοντας το υλικό με ευκολία.

 

ΘΕΣΗ / ΣΧΗΜΑ Β

DEFLATION/ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ: Σε αυτή τη θέση το στρώμα ξεφουσκώνει. Η βαλβίδα επιτρέπει στον αέρα να βγαίνει ο αέρας γρήγορα και εύκολα.

 

ΘΕΣΗ / ΣΧΗΜΑ Γ

AIRTIGHT-CLOSED/ ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΗ: Σε αυτή τη θέση η βαλβίδα κλείνει και εμποδίζει τον αέρα να βγει έξω. Παράλληλα επιτρέπει να ρυθμιστεί το επιθυμητό φούσκωμα


Πρώτη χρήση πως θα το φουσκώσετε σωστά:

  • Αφαιρέστε τους ιμάντες και ξετυλίξτε το στρώμα.
  • Βάλτε τη βαλβίδα στη μέση δηλαδή σε όρθια θέση (Σχήμα α)
  • Στην πρώτη χρήση είναι απαραίτητο να βοηθηθεί η διόγκωση φυσώντας με το στόμα 1-2 φορές Ο λόγος που γίνεται αύτο είναι γιατί το στρώμα έχει συμπιεσθεί από το εργοστάσιο που έχει κατασκευαστεί και έτσι το βοηθάμε να ανοίξει. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο κυρίως για την πρώτη φορά.  
  • Το στρώμα φτάνει στο επίπεδο υποστήριξης που χρειάζεστε
  • Το στρώμα θα διογκωθεί σε διάστημα από 2 έως 5 λεπτών, ανάλογα με το πάχος του και το διάστημα που έχει μείνει κλειστό.  
  • Κλείστε τη βαλβίδα (βαλβίδες) θέση Closed ή Airtight (Σχήμα c) όταν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα. Εάν επιθυμείτε να αυξήσετε τον αέρα μπορείτε να φυσήξετε μια με δύο φορές με το στόμα. Προτείνουμε να μην το φουσκώσετε πάρα πολύ για να μην ξεπερνάει τα όρια τεντώματος στις ραφές του.
  • Τα στρώματα με πάχος άνω των 5 cm μπορεί να τα αισθανθείτε σκληρά όταν είναι φουσκωμένα πλήρως. Συνιστούμε να ξαπλώσετε στο στρώμα μετά το φούσκωμα, να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στη θέση Deflation(ΣΧΗΜΑ B) για να φύγει ο επιπλέον αέρας.  Κλείστε τη βαλβίδα θέση Airtight ή Closed (ΣΧΗΜΑ Γ) μόλις φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο άνεσης

 

Συχνή χρήση:

  • Ανοίξτε τη βαλβίδα όρθια θέση(ή βαλβίδες σε περίπτωση διπλού στρώματος ) και ξετυλίξτε το στρώμα (Σχήμα α)

Ξεφούσκωμα και συσκευασία του αυτοφούσκωτου στρώματος: • Για να ξεφουσκώσει το στρώμα στρέφετε τη βαλβίδα στη θέση Deflation (Σχήμα Α) και πιέζετε ρολάροντας το στρώμα προς την κατεύθυνση της βαλβίδας για να φύγει ο αέρας. • Όταν το στρώμα ξεφουσκώσει πλήρως στρέφετε τη βαλβίδα (βαλβίδες) στη θέση Airtight ή Closed και τοποθετήστε τους ιμάντες συγκράτησης (Σχήμα Γ). Ορισμένα παχύτερα στρώματα και ειδικά τα διπλά μοντέλα που διπλώνουν για να χωρέσουν μέσα σε μια τσάντα μεταφοράς, ενδέχεται να σας δυσκολέψουν στη συσκευασία. Προτείνουμε: • Αναδιπλώστε το στρώμα τρεις-τέσσερις φορές για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα • Κλείστε τις βαλβίδες (ΣΧΗΜΑ Γ) και διπλώστε το στρώμα κατά μήκος • Με αυτό τον τρόπο θα φύγει ο περισσότερος αέρας και θα είναι πιο εύκολο να το συσκευάσετε.  Κλείστε τη βαλβίδα θέση Closed ή Airtight • Τοποθετήστε τους ιμάντες.

 

Αποθήκευση:

Συνιστούμε σε περιόδους που δεν θα χρησιμοποιηθεί το στρώμα να φυλάσσεται φουσκωμένο, σε οριζόντια θέση και με ανοιχτή τη βαλβίδα. Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης διατηρεί τη μνήμη του αφρού, επιτρέποντας γρήγορο φούσκωμα. Επίσης, διατηρεί τα υλικά του στρώματος σε καλή κατάσταση και βοηθάει να φύγει τυχόν εγκλωβισμένη υγρασία. 

ΠΡΟΣΟΧΉ! Σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών συνιστούμε να αφήνετε ανοικτή τη βαλβίδα όταν δεν χρησιμοποιείτε το στρώμα. Ο εγκλωβισμένος αέρας που βρίσκεται στο στρώμα υπερθερμαίνεται με αποτέλεσμα να φθείρονται πιο γρήγορα οι ραφές του στρώματος.


Το κείμενο αποτελεί μετάφραση των οδηγιών που δίνει η κατασκευάστρια εταιρία Outwell  

Επιμέλεια κειμένου

Κυριακού Τόνια